Ontspan in een van de sauna's

Wie doet het niet? Lekker de sauna in om even te ontspannen. Heerlijk toch! Wij bieden daarom verschillende mogelijkheden. Geschikt voor beginners en voor doorgewinterde saunabezoekers.

Soorten sauna’s

Dit zijn de sauna’s die wij aanbieden:

  • Finse sauna
  • Infraroodcabine
  • Noordzee sauna

Finse sauna

Een Finse sauna is eigenlijk de meest traditionele sauna die er is. Deze is ooit door de Finnen bedacht. De sauna wordt opgewarmd door stenen. De warmte van zo’n sauna ligt tussen de 75 °C en 100 °C graden en kan vrij intens aanvoelen.

Infraroodcabine

Een infraroodsauna is eigenlijk een cabine die opwarmt door middel van infraroodstralen. Het voordeel hiervan is dat de warmte direct naar de huid wordt geleid. De temperatuur is een stuk lager dan bij een traditionele sauna, maar wel net zo effectief. Ook is de lucht vrij aangenaam omdat deze maximaal 50 °C is.

Noordzee sauna

De Noordzee sauna heeft een bijzonder positief effect op het lichaam. De wanden van de sauna zijn bekleed met Himalaya zoutkristallen. Deze kristallen bestaan uit 84 natuurlijk mineralen, zoals calcium, zink, ijzer et cetera. Dit zorgt voor een extra goede reiniging van het lichaam en vermindert eventuele stress. Verder werkt de sauna net als een Finse sauna.

Het positieve effect van een sauna

Waarschijnlijk vind je het heerlijk om in een sauna te zitten, maar weet je ook wat voor positieve effecten een sauna nemen op je lichaam heeft?

Doordat je het warm krijgt, ga je flink zweten. Je poriën gaan open staan en hierdoor kan je huid goed schoon worden. Niet alleen raak je veel vuil kwijt, maar je huid wordt ook sterker. Het is gezond voor je hart en je doorbloeding. Daarnaast werkt het ontspannend voor lichaam en geest.

Uit een Fins onderzoek blijkt dat mensen die vaak naar een sauna gaan een minder grote kans hebben om verkouden te worden. Ook zijn er mensen die minder spierpijn ervaren doordat ze naar de sauna gaan.

Met medische klachten de sauna ingaan 

Gezondheid staat voorop. In de meeste gevallen kan je gelukkig wel gewoon de sauna ingaan. Toch is het altijd goed om te weten wanneer dit niet kan en wanneer je beter voor de zekerheid vooraf de huisarts kan contacteren.

Ga gezond de sauna in

Ervaar het zelf

Kun je niet wachten om een compleet dagje te genieten in onze sauna en wellness? Bekijk dan hieronder onze openingstijden of reserveer direct jouw bezoek.

Reserveren

  • Omboekgarantie tot 28 dagen
  • Flexibel betalen
  • Gratis annuleren binnen 24 uur

Omboekgarantie

tot 28 dagen

Gewijzigde plannen? Geen probleem, tot 28 dagen voor aankomst wijzig je gratis je boeking. 

Flexibel

betalen

Kosteloos in termijnen betalen? Doen we niet moeilijk over! De eerste termijn betaal je binnen 15 dagen na boeken en het totaalbedrag uiterlijk 8 weken voor aankomst.

Gratis annuleren

binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.