Green Key certificering

Eindelijk is het zover, die heerlijke vakantie met de familie of dat gezellige weekendje weg met vrienden. Een lange wandeling maken met je voeten in het strand zand, of tussen de zonnestralen heen lopen die door de bomen schijnen. Wanneer je nu gaat voor een strand, bos of meer vakantie. Wat je bestemming ook is, je vindt het bij Roompot en wat mooi dat jouw vakantiebestemming ook betere en groenere keuzes maakt. Zo kan jij heerlijk genieten van een vakantie met een minimale impact op de natuur en de omgeving.

Duurzaamheid

Bij Roompot vinden we duurzaamheid, biodiversiteit en bewuste keuzes maken belangrijk. Dit kan je op onze parken op verschillende manieren terug zien. Zo vind je bijvoorbeeld in iedere woning een recycle bag. Hierdoor kan restafval, glas en papier al in de vakantiewoning worden gescheiden, evenals plastic en drankkartons. Binnen Roompot zijn er 5 sociale-en milieudoelstellingen. Waaronder 50% minder restafval en 50% minder CO2 uitstoot in 2030. Ontdek alle doelstellingen en onze duurzame samenwerkingen

Daarnaast werken wij er aan om het complete aanbod van Roompot te certificeren met het Green Key keurmerk. Wij zien deze certificering als een toevoeging op onze eigen duurzame beleid.

Wat is Green Key?

Green Key is het internationale duurzaamheidskeurmerk voor ondernemingen in de recreatieve- en vrijheidsbranche. Wat houdt dit precies in? Bedrijven die een Green Key keurmerk hebben, laten doormiddel van verplichte, optionele normen en de keuringen zien, dat ze op diverse vlakken hun impact op het milieu verkleinen. Zonder dat er ingeleverd wordt op kwaliteit en comfort. De keuringen worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij.

Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar energie en waterverbruik, maar komen ook de producten van de supermarkt en het restaurant aan bod. De bedrijfskleding van medewerkers, de schoonmaakmiddelen en de maatschappelijke bijdrage van een bedrijf. De flora en fauna, het groenbeheer op de parken, het duurzame inkoopbeleid en nog vele andere belangrijke onderwerpen.

Binnen Green Key in Nederland zijn er 3 verschillende niveaus; brons, zilver en goud. Er zijn verplichte normeringen en optionele normeringen. Hoe meer optionele normeringen er worden behaald, des te hoger de score van certificering. Natuurlijk gaan we voor goud!

Aangezien Green Key een internationaal keurmerk is, kan je dit certificaat ook tegen komen op parken in het buitenland. Hierbij zijn de verschillende niveaus niet zichtbaar. Dit komt omdat enkel Nederland met het niveau systeem werkt.

Lees verder

Green Key in voorbereiding

Op verschillende locaties zijn we hard aan de slag met de voorbereidingen van de Green Key keuring. Dat wil niet zeggen dat we op deze locaties nog niet duurzaam werken, maar dat we de laatste puntjes op de i aan het zetten zijn.

  • Omboekgarantie tot 28 dagen
  • Flexibel betalen
  • Gratis annuleren binnen 24 uur

Omboekgarantie

tot 28 dagen

Gewijzigde plannen? Geen probleem, tot 28 dagen voor aankomst wijzig je gratis je boeking. 

Flexibel

betalen

Kosteloos in termijnen betalen? Doen we niet moeilijk over! De eerste termijn betaal je binnen 15 dagen na boeken en het totaalbedrag uiterlijk 8 weken voor aankomst.

Gratis annuleren

binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.