Sauna's en Kneippbaden

Verhoog je weerstand en stimuleer je bloedsomloop met een bezoek aan de sauna en de Kneippbaden. Deze baden zijn onderdeel van de Kneipp-therapie, genoemd naar Sebastian Kneipp. De combinatie van hoge temperaturen en het koude water van de dompelbaden heeft veel voordelen voor lichaam en geest. Zo helpt het bijvoorbeeld bij klachten van reuma, stress, hartproblemen en luchtwegproblemen.

Het saunagedeelte van Thermaalbad Arcen bestaat uit 6 Finse sauna’s van 80 ºC of 90 ºC. Daarvan hebben er 3 eucalyptus geur, 1 limoengeur, 1 bamboegeur en 1 is een seizoenssauna. Ontdek welke geur jij het lekkerst vindt. Onze sauna heeft ook een stoombad. Deze ruimte van 45 graden Celsius met een luchtvochtigheid van ongeveer 98% ruikt heerlijk naar eucalyptus. Reinig je huid door 10 tot 20 minuten in het stoombad te blijven. De huidporiën gaan dan open staan en het vuil wordt, door het zweten, naar buiten geduwd. In één woord: genieten. Wij bieden je trouwens nog veel meer om je dagje wellness compleet te maken. Zo zijn er voetenbaden, dompelbaden, douches, een tuin met ligbedden en een buitenbad met thermaalmineraalwater van 29 ºC. 

Tussendoor even bijkomen van de hitte? Kijk met een drankje in je hand naar de vlammen in de open haard van onze brasserie. Of kies een gerecht van de kaart. Gezond of niet, aan jou de keuze. En als je extra lang wilt genieten, boek je een overnachting in Parkhotel Bad Arcen. Dan krijg je gratis toegang tot Thermaalbad Arcen.

Met een toegangskaart voor Thermaalbad Arcen, kun je ook naar de sauna’s. Voor de stoomcabines, kruidenbaden, infrarood sauna en zonnestudio betaal je een kleine toeslag. In de sauna mag je geen badkleding dragen. Kom genieten van een dagje spa bij Thermaalbad Arcen.