Digitale sleutel

Open de deur van je vakantieverblijf met de digitale sleutel

De digitale sleutel is nieuw in de Roompot app. Met behulp van de digitale sleutel kun je de deur van jouw vakantieverblijf gemakkelijk ontgrendelen. Het onthouden van een pincode is dan niet meer nodig. Tik, swipe en open de deur om je vakantie te beginnen. Makkelijker kan niet!

Download de Roompot app

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

apple.png
google-play.png

Hoe werkt het?

Om de digitale sleutel te gebruiken, heb je de Roompot app en een Mijn Roompot-account nodig. Dit account kun je aanmaken op het e-mailadres waarop jouw boeking staat. Log in de app in met jouw Mijn Roompot-account. Op het inchecktijdstip verschijnt de digitale sleutel vanzelf op de homepage. Meestal is het inchecktijdstip 16.00 uur. Je kunt de digitale sleutel ook gebruiken via het sleutelicoontje rechtsboven in je scherm. Zorg dat je bij de voordeur van jouw accommodatie staat voor je verder gaat.

Het deurslot open je met behulp van bluetooth en locatievoorziening. Deze functionaliteiten dien je dus in te schakelen op je smartphone. Ook is internetverbinding vereist om de digitale sleutel te gebruiken. Als je geen internetbundel hebt, werkt de sleutel ook via wifi.

Zodra de app deze instellingen heeft gecontroleerd, swipe je om de deur te openen. Je hoeft je telefoon niet tegen het slot aan te houden. Een korte pieptoon zal bevestigen dat het slot ontgrendeld is. Gebruik de deurklink om naar binnen te gaan. De deur gaat na 10 seconden automatisch weer op slot.

Ervaar je problemen? Je kunt de deur altijd openen met behulp van de pincode. Mocht er iets fout gaan, dan komt de pincode in veel gevallen automatisch in beeld.

Praktisch

Zowel de digitale sleutel als de pincode werkt vanaf jouw inchecktijdstip tot het uitchecktijdstip. Vóór het inchecktijdstip of na het uitchecktijdstip kun je de deur dus niet (meer) openen.

Sleutel delen

Je kunt de digitale sleutel delen met je reisgezelschap. Staat de boeking op jouw naam? Volg dan bovenstaande stappen, maar swipe nog niet om de deur te openen. Je vindt de optie om te delen direct onder de mogelijkheid om de deur te openen. De gedeelde sleutel is een link die je via een bericht kunt doorsturen. Je reisgenoten kunnen natuurlijk ook de deur openen met de pincode.

Denk eraan dat degene met wie je de sleutel deelt, de deur van je accommodatie kan openen. Deel de sleutel dus niet zomaar met iedereen!

Hulp nodig?

We begrijpen het als je vragen hebt. De medewerkers van ons Service point helpen je graag verder. De contactmogelijkheden vind je in de app. Klik op Meer en vervolgens op Service & contact.

  • Omboekgarantie tot 28 dagen
  • Flexibel betalen
  • Gratis annuleren binnen 24 uur

Omboekgarantie

tot 28 dagen

Gewijzigde plannen? Geen probleem, tot 28 dagen voor aankomst wijzig je gratis je boeking. 

Flexibel

betalen

Kosteloos in termijnen betalen? Doen we niet moeilijk over! De eerste termijn betaal je binnen 15 dagen na boeken en het totaalbedrag uiterlijk 8 weken voor aankomst.

Gratis annuleren

binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.