Kuurprogramma

Vrijdag

In de middag start je met een informatiebijeenkomst. Je maakt kennis met het kuurcentrum, het programma en de andere leden van je groep. ’s Middags (of zaterdag) bezoek je de fysiotherapeut voor een fysiotherapeutisch onderzoek en de reumatoloog voor een intakegesprek. Tijdens deze bezoeken stel je samen een persoonlijk programma op. In de loop van de avond kun je gebruik maken van de thermaalbaden.

Zaterdag en zondag

Vrij gebruik van de thermaalbaden

Maandag t/m vrijdag

Je hebt elke ochtend oefentherapie in het Thermaalbad en oefentherapie in de zaal. ‘s Middags heb je een individuele behandeling met de fysiotherapeut. Volg je een kuur van één week, dan sluit je vrijdag rond 11.00 uur de kuurweek af, na deelname aan de oefentherapie in het Thermaalbad.

2- of 3 weekse kuur

Volg je een kuur van twee of drie weken, dan vervolgen we de ochtend met oefentherapie in de zaal en ‘s middags een individuele kuurbehandeling. Zaterdag maak je gebruik van de thermaalbaden en zondag is een rustdag. Het programma van de tweede en derde week is vanaf maandag hetzelfde als dat van de eerste week met uitzondering van de individuele behandelingen. Deze worden tijdens het vervolggesprek met de reumatoloog  besproken. Vrijdag sluiten we, na de groepstherapie in het thermaalbad, om circa 11.00 uur de kuur af.

Kort samengevat bestaat het programma van de kuur uit:

Oontvangst / informatiebijeenkomst Gesprek en medisch advies van de reumatoloog Fysiotherapeutisch onderzoek Oefentherapie in de oefenzaal Oefentherapie in het thermaalbad Individuele fysiotherapeutische kuurbehandelingen