Actueel Reisadvies

Voor ieders veiligheid - update 16 juni

De huidige situatie verandert van dag tot dag. Binnen en buiten de Nederlandse grenzen. Onze informatie passen we aan waar nodig, bij verandering van maatregelen. Toch kan het gebeuren dat de actualiteit ons inhaalt. Belangrijk om te weten is dat we altijd de richtlijnen van het RIVM en overheidsinstanties van andere landen volgen. Twijfel je over een reisadvies of maatregel? Check dan de reisadviezen en maatregelen van het land waaruit je reist én van het land dat je wilt bezoeken.

Vakantie in Nederland – vanuit België

De grenzen zijn weer open en je mag naar Nederland reizen. Meer informatie hierover vind je op deze pagina van de Belgische overheid. Je mag in Nederland op vakantie en hoeft niet in quarantaine. 

Heb je een verblijf in Nederland geboekt? Dan mag je deze omboeken naar een ander park of naar een latere periode. Ook als je aankomst binnen 28 dagen is. Dit is een tijdelijke uitzondering op de standaard omboekgarantie waarbij andere regels gelden. Neem contact op als je wilt omboeken.

Vakantie in Nederland – vanuit Duitsland

Alle parken in Nederland zijn open. Je mag in Nederland op vakantie en hoeft niet in quarantaine. Een negatieve PCR-test is ook niet meer nodig wanneer je Nederland binnenrijdt.

Heb je een verblijf in Nederland geboekt? Dan mag je je vakantie omboeken naar een ander park in Duitsland of België, óf naar een latere periode. Ook als je aankomst binnen 28 dagen is. Dit is een tijdelijke uitzondering op de standaard omboekgarantie waarbij andere regels gelden. Neem contact op als je wilt omboeken.

Vakantie in België

De vakantieparken in België zijn open.

Vakantie in Duitsland - vanuit Nederland

Alle Duitse parken zijn open. 

De Duitse overheid heeft de maatregelen versoepeld voor Nederlanders die naar Duitsland reizen. Quarantaine is niet meer verplicht. Wel moet je je binnen 48 uur na aankomst laten testen. Alleen een PCR-test of officiële POC-sneltest wordt aanvaard. Je mag je dus ook in Nederland laten testen en het resultaat van de PCR-test voorleggen bij aankomst. Wie al 14 dagen volledig gevaccineerd is, hoeft zich niet te laten testen. Hiervan moet je wel een bewijs in het Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans kunnen voorloppen. Wie al volledig gevaccineerd is, hoeft zich niet te laten testen. Wie naar Duitsland reist, moet zich ook online registreren op Einreiseanmeldung.de.

Vakantie in Duitsland - vanuit Duitsland

Als Duitser hoor je bij aankomst aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Die verschillen per deelstaat:  

  • Op Ferienresort Cochem hoef je geen testuitslag te laten zien bij aankomst. Wel horen alle gasten (ook kinderen) een negatieve sneltest voor te kunnen leggen als zij op het terras van de horeca willen zitten. De sneltest moet zijn afgelegd in een van erkende testlocaties en mag niet ouder dan 24u zijn. 
  • Op Bad Bentheim moeten alle gasten van 15 jaar en ouder een sneltest of PCR-test kunnen voorleggen bij aankomst. Dit mag een sneltest uit de supermarkt zijn die je bij de receptie van het park aflegt. Verder moet men zich tijdens het verblijf laten testen als men een week of langer op het park verblijft. Wie op vrijdag aankomt, moet zich op maandag opnieuw laten testen. Wie op maandag aankomt, moet dat op donderdag.
  • Op HANSA-PARK moeten alle gasten van 6 jaar of ouder een negatieve test voorleggen bij aankomst. Dit kan een officiële sneltest (max. 24 uur oud) of een PCR-test (max. 48 uur oud) zijn. Elke 72 uur moet de test worden herhaald. 
  • Op Hafendorf Rheinsberg moeten alle gasten van 6 jaar of ouder een negatieve test voorleggen bij aankomst. Dit kan een sneltest (max. 24 uur oud) of een PCR-test (max. 48 uur oud) zijn. Gasten mogen een sneltest in de supermarkt kopen en de test aan de receptie afleggen. 
  • Op Résidence Winterberg, Bergresort Winterberg en Eifelpark Kronenburger See  moeten alle gasten van 6 jaar of ouder een negatieve test voorleggen bij aankomst. Dit kan een officiële sneltest (max. 48 uur oud) of een PCR-test (max. 48 uur oud) zijn.
  • Op Ferienpark Hambachtal moeten alle gasten van 15 jaar en ouder een sneltest of PCR-test (max. 24 uur oud) kunnen voorleggen bij aankomst. Dit mag een sneltest uit de supermarkt zijn die je bij de receptie van het park aflegt.

Per vakantieverblijf gelden verplicht bijkomende kosten. Deze kosten verschillen per vakantieverblijf en zijn terug te vinden in de pop-up die bij elke prijs getoond wordt. Aan de vermelde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.