Bel ons op 088 - 0444999

(gebruikelijke belkosten)

Vanuit Nederland kunt u ons bereiken op 088 - 0444 999 (gebruikelijke belkosten) vanuit Belgiƫ op 02 669 81 98.

Contact

Vandaag geopend tot 21:00 uur

Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor u bewaard.

Verwen uzelf in een hotel aan de Moezel

Verwen uzelf in een hotel aan de Moezel

Verwen uzelf in een hotel aan de Moezel

Zin om tijdens uw vakantie lekker lange wandelingen of fietstochtjes te maken door de natuur, langs wijngaarden en historische gebouwen en onderweg neer te strijken in rustige maar gezellige dorpjes? Dan moet u beslist een keer een hotel aan de Moezel boeken. Onze hotels aan de Moezel bieden een comfortabel onderkomen aan gezinnen, echtparen en alleenstaanden. Ook grotere groepen zijn van harte welkom. De Moezel heeft van oudsher een grote aantrekkingskracht op mensen uitgeoefend. De Kelten kenden de Moezel onder de naam Mosea en de Romeinen verbasterden dit tot Mosella. De Romeinse naam is terug te vinden in de Duitse en Franse namen van deze rivier: Mosel en Moselle. De populariteit van de Mosel/Moselle/Moezel heeft onder meer te maken met de vele mogelijkheden om op de hellingen langs de rivier druiven te laten groeien. Met name de Rieslingdruif levert wijn van hoge kwaliteit op.

Bezienswaardigheden rondom de hotels aan de Moezel

Niet voor niets staan veel hotels in Duitsland aan de Moezel. U bent hier van alle moderne gemakken voorzien, en toch lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Omringd door het groen van de natuur, de gestaag stromende rivier en de vriendelijke bevolking komt u binnen de kortste keren volledig tot rust. Bovendien kunt u wandelend, fietsend of te paard de omgeving verkennen. Bij vrijwel ieder hotel aan de Moezel zijn wel ergens in de buurt de sporen te vinden van de rijke historie. Alleen al vanuit Bernkastel-Kues kunt u een groot aantal interessante burchten en kloosters bezoeken, zoals de sprookjesachtige burcht Eltz, het idyllisch gelegen klooster Machern en de burchten van Manderscheid. Of ga naar Beilstein, het piepkleine middeleeuwse stadje met kronkelige straatjes dat ligt ingesloten in een keteldal. Vanwege zijn schilderachtige dicht tegen elkaar gebouwde vakwerkhuizen wordt deze plaats soms het Doornroosje van de Moezel genoemd. Hebt u gezonde benen, beklim dan de St. Josephs Kegel via de steile trap met meer dan honderd treden en bezoek de Hallenkirche der Unbeschuhten Karmeliter. Het interieur met beschilderde wanden van deze zeventiende-eeuwse kerk is volledig behouden gebleven. Het uitzicht vanaf dit hoge punt is adembenemend.

Activiteiten rondom uw hotel aan de Moezel

Activiteiten rondom uw hotel aan de Moezel

Het hele jaar door worden er in de directe omgeving van alle hotels aan de Moezel allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen, wijnfeesten, muzikale avonden en kermissen. Zo is in het Moezeldorp Ediger-Eller de Kulturweg der Religionen (rondweg der religies) uitgezet. Dit is een wandeling van ongeveer zes kilometer langs joodse en christelijke gebouwen en monumenten. In het Moezelgebied vindt u talloze wijngaarden en wijnmakerijen waar u de overheerlijke Moezelwijn kunt proeven. Wacht dus niet langer en boek hier vandaag nog uw hotel aan de Moezel, het genieten begint immers al bij de voorpret!

Onze suggesties

Ferienresort Cochem

Ferienresort Cochem

  • Twee eigen golfbanen en een overdekt zwembad
  • Prachtig gelegen in het Moezellandschap

Ferienresort Bad Bentheim

Ferienresort Bad Bentheim

  • Luxe villa's in landhuisstijl
  • Originele architectuur

Per vakantieverblijf gelden verplicht bijkomende kosten. Deze kosten verschillen per vakantieverblijf en zijn terug te vinden in de pop-up die bij elke prijs getoond wordt. Aan de vermelde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.