Duurzaam eten en drinken

Benieuwd waar het eten en drinken bij Roompot vandaan komt? Op deze pagina geven we meer uitleg over de stappen die we nemen om eten en drinken te serveren dat niet alleen lekker is, maar ook beter voor de wereld.

Koekjes met een verhaal

Koekjes met een verhaal

In onze horecagelegenheden serveren we (h)eerlijke koekjes van De Koekfabriek. De koekjes zijn met de hand gebakken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij het werk bij De Koekfabriek krijgen de bakkers een kans om terug te keren in de maatschappij. Dat smaakt naar meer!

Samenwerking met Good Fish Foundation

Samenwerking met Good Fish Foundation

Niet meer hoeven nadenken of je vis duurzaam is, omdat alle vis in Nederland duurzaam is. Dat wil Good Fish bereiken. Dankzij de samenwerking met Good Fish Foundation staat er op onze menukaarten alleen nog maar duurzame vis.

Meer vegetarische opties

Meer vegetarische opties

Bijna al onze gerechten zijn in een vega(n) variant te bestellen. Door deze keuzes kun je bijdragen aan de vermindering van de broeikasgassen veroorzaakt door de vee-industrie.

Buitenbeen tomaten

Buitenbeen tomaten

Onze tomatensoep wordt gemaakt van heerlijke buitenbeen tomaten. Dat zijn tomaten die te groot, te klein zijn of beschadigd zijn, maar wel prima geschikt om te eten. Zo gaan we verspilling van voedsel tegen.

Geen palmolie meer

Geen palmolie meer

We gebruiken geen palmolie meer en frituren alleen nog in 100% zonnebloemolie. Op die manier wordt meer dan 120.000 liter frituurolie per jaar heel wat duurzamer dankzij Roompot.

Fairtrade koffie

Fairtrade koffie

Onze koffie is 100% biologisch en fairtrade. En de melk en suiker ook! Alleen nog dubbel gecertificeerde – biologisch en fairtrade - koffie serveren is niet alleen goed voor de gast, maar ook voor de koffieboeren en de planeet.

Samenwerking met duurzame bedrijven

Samenwerking met duurzame bedrijven

Onze leveranciers hebben ieder hun eigen unieke duurzaamheidsverhaal. Door ons duurzaam inkoopbeleid voeren wij continue de dialoog met hen om samen verdergaande stappen te maken in de richting van onze doelstellingen. Daarnaast nemen we actief deel in het collectief natuurlijk eten en drinken, om in te kunnen kopen bij boeren die stimulans van biodiversiteit hoog in het vaandel hebben.

  • Omboekgarantie tot 28 dagen
  • Flexibel betalen
  • Gratis annuleren binnen 24 uur

Omboekgarantie

tot 28 dagen

Gewijzigde plannen? Geen probleem, tot 28 dagen voor aankomst wijzig je gratis je boeking. 

Flexibel

betalen

Kosteloos in termijnen betalen? Doen we niet moeilijk over! De eerste termijn betaal je binnen 15 dagen na boeken en het totaalbedrag uiterlijk 8 weken voor aankomst.

Gratis annuleren

binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.