Duurzaam eten en drinken

Benieuwd waar het eten en drinken bij Roompot vandaan komt? Op deze pagina geven we meer uitleg over de stappen die we nemen om eten en drinken te serveren dat niet alleen lekker is, maar ook beter voor de wereld.

Samenwerking met Good Fish Foundation

Samenwerking met Good Fish Foundation

Niet meer hoeven nadenken of je vis duurzaam is, omdat alle vis in Nederland duurzaam is. Dat wil Good Fish bereiken. Dankzij de samenwerking met Good Fish Foundation staat er op onze menukaarten alleen nog maar duurzame vis.

Meer vegetarische opties

Meer vegetarische opties

Bijna al onze gerechten zijn in een vega(n) variant te bestellen. Door deze keuzes kun je bijdragen aan de vermindering van de broeikasgassen veroorzaakt door de vee-industrie.

Buitenbeen tomaten

Buitenbeen tomaten

Onze tomatensoep wordt gemaakt van heerlijke buitenbeen tomaten. Dat zijn tomaten die te groot, te klein zijn of beschadigd zijn, maar wel prima geschikt om te eten. Zo gaan we verspilling van voedsel tegen.

Geen palmolie meer

Geen palmolie meer

We gebruiken geen palmolie meer en frituren alleen nog in 100% zonnebloemolie. Op die manier wordt meer dan 120.000 liter frituurolie per jaar heel wat duurzamer dankzij Roompot.

Fairtrade koffie

Fairtrade koffie

Onze koffie is 100% biologisch en fairtrade. En de melk en suiker ook! Alleen nog dubbel gecertificeerde – biologisch en fairtrade - koffie serveren is niet alleen goed voor de gast, maar ook voor de koffieboeren en de planeet.

Samenwerking met duurzame bedrijven

Samenwerking met duurzame bedrijven

Onze leveranciers hebben ieder hun eigen unieke duurzaamheidsverhaal. Door ons duurzaam inkoopbeleid voeren wij continue de dialoog met hen om samen verdergaande stappen te maken in de richting van onze doelstellingen.