Contact

Neem contact op met onze gastenservice. Wij staan 7 dagen per week voor je klaar! Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor je bewaard.

Vakantie Drenthe, ontdek het mooie en ruime Drenthe!

Een vakantie in Drenthe is altijd bijzonder

Een vakantie in Drenthe is altijd bijzonder

Gaat u in Drenthe vakantie vieren, dan kunt u er zeker van zijn dat u niet teleurgesteld terugkomt. Daarvoor heeft deze boeiende provincie te veel te bieden. Hier liggen te midden van natuurgebieden, heide, bossen en water de vakantieparken van Roompot. Allemaal voorzien van de faciliteiten die het kenmerk zijn van de Roompot vakantieparken, maar ook ieder met een eigen karakter, dat past in het landschap en de provincie Drenthe eer aandoet.

Drenthe vakantie: Historie, ruimte en sfeer

De boeiende geschiedenis van dit stukje Nederland gaat terug tot in het Neolithicum, de nieuwe steentijd (ongeveer elfduizend jaar v.Chr). Uit die tijd stammen de meer dan vijftig hunebedden; grafmonumenten van enorme zwerfstenen, die op een paar na alleen in Drenthe te vinden zijn. Drenthe bleef heel lang dunbevolkt en uitgesproken arm. Een achtergebleven gebied, dat weinig aandacht kreeg van het landsbestuur. Pas in 1815, toen Nederland een koninkrijk werd, kreeg Drenthe de kans op ontwikkeling. Na het afgraven van de veengronden en de ontginning van de woeste heidegronden begon de provincie te groeien in welvaart en nam het inwonersaantal toe. Wie nu in Drenthe met vakantie gaat, zal ervaren dat hier nog altijd ruimte is. Zowel voor vakantieactiviteiten als voor ontspanning vanuit een van onze vakantieparken. Een typisch voorbeeld is Buitenplaats De Hildenberg, het park dat grenst aan vier aaneengesloten natuurgebieden. Hier zijn de luxe villa’s gebouwd in Saksische en Friese bouwstijlen en smaakvol ingericht voor een hoogwaardige vakantie in Drenthe.

Een bezoekje waard

Een bezoekje waard

Op vakantie in Drenthe kunt u prachtige wandel- en fietstochten maken. Bospark Lunsbergen is een park waar u direct midden in de natuur zit. Houdt u van natuurlijk water? Dan vindt u op vakantiepark Hunzedal een grote recreatievijver met een heerlijk zandstrand. Het kleine Hunzepark ligt in een waterrijke omgeving die uitnodigt tot veel sportief waterplezier, zoals kanoën, zwemmen, vissen en varen en diverse andere outdoor activiteiten. Ook Landgoed Het Grote Zand heeft voor jong en oud veel vakantieplezier in petto en vormt een perfecte uitvalbasis voor een vakantie in Drenthe. Vlakbij grazen in het grote natuurgebied Schotse Hooglanders. Op uw ontdekkingstochten komt u in authentieke Drentse dorpjes. Een aanrader is ook een bezoek aan Dierenpark Emmen en in het najaar aan de Zuidlaardermarkt, de grootste paardenmarkt van Europa. In de hoofdstad Assen vindt u het standbeeld van de legendarische Bartje, de jongen uit het boek 'Afke's Tiental', waarin de diepe armoede in Drenthe in het begin van de twintigste eeuw wordt beschreven. Ook Meppel met zijn oude binnenstad is op uw vakantie in Drente een bezoekje zeker waard.

Onze suggesties

Vakantiepark Hunzedal

Vakantiepark Hunzedal

  • Recreatieplas met strand en zwemparadijs met buitenbad
  • Aan de Drentse Hondsrug

Per vakantieverblijf gelden verplicht bijkomende kosten. Deze kosten verschillen per vakantieverblijf en zijn terug te vinden in de pop-up die bij elke prijs getoond wordt. Aan de vermelde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.