Contact

Kunnen we u ergens mee helpen? Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact op met de gastenservice.

 • Chat

  Sorry, we zijn even offline.

  Start chat
 • WhatsApp

  Tot 21:00 uur beantwoorden we uw appjes.

  06 22 16 71 56
 • Facebook Messenger

  Tot 21:00 uur beantwoorden we uw berichtjes.

  Facebook
 • Telefoon

  Tot 21:00 uur kunt u ons bellen.

  (gebruikelijke belkosten)

  Vanuit Nederland: 088 - 0444 999 Vanuit België: 02 669 81 98

Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor u bewaard.

Vakantie Drenthe, ontdek het mooie en ruime Drenthe!

Een vakantie in Drenthe is altijd bijzonder

Een vakantie in Drenthe is altijd bijzonder

Gaat u in Drenthe vakantie vieren, dan kunt u er zeker van zijn dat u niet teleurgesteld terugkomt. Daarvoor heeft deze boeiende provincie te veel te bieden. Hier liggen te midden van natuurgebieden, heide, bossen en water de vakantieparken van Roompot. Allemaal voorzien van de faciliteiten die het kenmerk zijn van de Roompot vakantieparken, maar ook ieder met een eigen karakter, dat past in het landschap en de provincie Drenthe eer aandoet.

Drenthe vakantie: Historie, ruimte en sfeer

De boeiende geschiedenis van dit stukje Nederland gaat terug tot in het Neolithicum, de nieuwe steentijd (ongeveer elfduizend jaar v.Chr). Uit die tijd stammen de meer dan vijftig hunebedden; grafmonumenten van enorme zwerfstenen, die op een paar na alleen in Drenthe te vinden zijn. Drenthe bleef heel lang dunbevolkt en uitgesproken arm. Een achtergebleven gebied, dat weinig aandacht kreeg van het landsbestuur. Pas in 1815, toen Nederland een koninkrijk werd, kreeg Drenthe de kans op ontwikkeling. Na het afgraven van de veengronden en de ontginning van de woeste heidegronden begon de provincie te groeien in welvaart en nam het inwonersaantal toe. Wie nu in Drenthe met vakantie gaat, zal ervaren dat hier nog altijd ruimte is. Zowel voor vakantieactiviteiten als voor ontspanning vanuit een van onze vakantieparken. Een typisch voorbeeld is Buitenplaats De Hildenberg, het park dat grenst aan vier aaneengesloten natuurgebieden. Hier zijn de luxe villa’s gebouwd in Saksische en Friese bouwstijlen en smaakvol ingericht voor een hoogwaardige vakantie in Drenthe.

Een bezoekje waard

Een bezoekje waard

Op vakantie in Drenthe kunt u prachtige wandel- en fietstochten maken. Bospark Lunsbergen is een park waar u direct midden in de natuur zit. Houdt u van natuurlijk water? Dan vindt u op vakantiepark Hunzedal een grote recreatievijver met een heerlijk zandstrand. Het kleine Hunzepark ligt in een waterrijke omgeving die uitnodigt tot veel sportief waterplezier, zoals kanoën, zwemmen, vissen en varen en diverse andere outdoor activiteiten. Ook Landgoed Het Grote Zand heeft voor jong en oud veel vakantieplezier in petto en vormt een perfecte uitvalbasis voor een vakantie in Drenthe. Vlakbij grazen in het grote natuurgebied Schotse Hooglanders. Op uw ontdekkingstochten komt u in authentieke Drentse dorpjes. Een aanrader is ook een bezoek aan Dierenpark Emmen en in het najaar aan de Zuidlaardermarkt, de grootste paardenmarkt van Europa. In de hoofdstad Assen vindt u het standbeeld van de legendarische Bartje, de jongen uit het boek 'Afke's Tiental', waarin de diepe armoede in Drenthe in het begin van de twintigste eeuw wordt beschreven. Ook Meppel met zijn oude binnenstad is op uw vakantie in Drente een bezoekje zeker waard.

Onze suggesties

Vakantiepark Hunzedal

Vakantiepark Hunzedal

 • Recreatieplas met strand en zwemparadijs met buitenbad
 • Aan de Drentse Hondsrug

Bospark Lunsbergen

Bospark Lunsbergen

 • Rustig vakantiepark in het bos met overdekt zwembad
 • Gelegen op de Drentse Hondsrug

Hunzepark

Hunzepark

 • Middenin een waterrijke omgeving
 • Speciaal gericht op vele outdoormogelijkheden

Per vakantieverblijf gelden verplicht bijkomende kosten. Deze kosten verschillen per vakantieverblijf en zijn terug te vinden in de pop-up die bij elke prijs getoond wordt. Aan de vermelde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.