Bel ons op 0900-8810

(€ 0,20 p/m)

Vanuit Nederland kunt u ons bereiken op 0900-8810 (€ 0,20 per minuut), vanuit België op 070-24 60 11 (€ 0,15 per minuut).

Bel mij terug

Wij bellen u terug tijdens de openingstijden van de gastenservice.

Verstuur

WhatsApp ons

Voeg 06 12 23 94 00 toe aan de contacten op uw smartphone en stel uw vraag via WhatsApp.

Contact

Vandaag geopend tot 21:00 uur

Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor u bewaard.

De Franse Vogezen, camping in de natuur: een heerlijke vakantie

De Franse Vogezen, camping in de natuur: een heerlijke vakantie

De Franse Vogezen, camping in de natuur: een heerlijke vakantie

Kamperen in de Vogezen maar camping nog niet gevonden? In deze Franse streek liggen heerlijke kampeerterreinen die zorgen voor ultieme rust tijdens uw vakantie. De streek bestaat uit een middelgebergte omgeven door gemoedelijke ronde heuvels. De Vogezen liggen in Noordoost Frankrijk, tegen de Duitse grens aan. Ze strekken zich uit tot aan de Zwitserse grens. Het gebied is zeer divers: het westelijke deel is een stuk natter en koeler dan het oostelijke deel van de Vogezen. Dat zorgt ervoor dat de flora ook verschilt en het de moeite waard is om de natuur eens van dichtbij te bekijken. Dat kunt u doen door wandelingen te maken, maar ook door avontuurlijk te gaan mountainbiken. De regio is nog relatief onontdekt en ongerept en dat maakt dat u zich een echte ontdekkingsreiziger voelt. Een camping in de Vogezen biedt u een perfecte uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes in deze bijzondere Franse regio.

Camping in de Vogezen: wat kunt u verwachten?

De combinatie Vogezen en camping betekent: rust, ruimte en natuur. Veel campings in de regio liggen aan een meer of rivier, waar jong en oud zich kunnen vermaken met varen, zwemmen en kanoën. De kampeerterreinen zijn omgeven door uitgestrekte groene bossen, waardoor u echt de rust ervaart. Huur een tent tussen de dennen of ga slapen in een rustieke gîte. Het klimaat is hier gematigd, maar vaak zonnig. In de zomer is het er relatief koel: zo rond de 25 graden. Overweeg de Vogezen ook eens te bezoeken in de herfst: dan zijn de bladeren felgekleurd en is de temperatuur nog altijd aangenaam.

Bezienswaardigheden in de Vogezen

Bezienswaardigheden in de Vogezen

De ruige natuur maakt het bezoeken van een camping in de Vogezen natuurlijk al de moeite waard. Maar daarnaast zijn er nog meer bezienswaardigheden in de regio die u niet mag missen. Een vakantie bestaat uit Vogezen en camping, bijzondere attracties en natuurlijk lekker eten. Dit zijn de beste tips voor de regio: - in de heuvels liggen talloze charmante, rustige dorpjes verscholen. Bezoek eens een dorpje en geniet er van een typisch Franse lunch of proef de lokale wijnen! - in de Vogezen ligt een aantal bijzondere kastelen. Als u hier over de kantelen naar het dal kijkt voelt u zich een sprookjesfiguur...

  • In de Vogezen ligt een aantal bijzondere kastelen. Als u hier over de kantelen naar het dal kijkt voelt u zich een sprookjesfiguur...
  • In Épinal, de hoofdstad van de streek, kunt u lekker winkelen. Bijzonder: deze stad ligt midden in de bossen!
  • Houdt u van geschiedenis? Sla dan het geboortehuis van Jeanne d'Arc in Domrémy-la-Pucelle niet over
  • In Vittel kunt u archeologische opgravingen uit de Romeinse tijd bewonderen en genieten van een kuuroord.

U ontdekt deze bezienswaardigheden natuurlijk vanaf Roompot campings in de Vogezen!

Onze suggesties

La Côte de Nacre

La Cote de Nacre

  • Familiecamping
  • Strand op loopafstand

Domaine de Vertmarines

Domaine de Vertmarines

  • Villa's met privézwembad
  • Ideaal voor families met kinderen

Terrasses De La Plage

Terrasses De La Plage

  • Straind in de Baie de Somme
  • Binnenzwembad met fitnessruimte

Per vakantieverblijf gelden verplicht bijkomende kosten. Deze kosten verschillen per vakantieverblijf en zijn terug te vinden in de pop-up die bij elke prijs getoond wordt. Aan de vermelde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.