Bel ons op 088 - 0444 999

(gebruikelijke belkosten)

Vanuit Nederland kunt u ons bereiken op 088 - 0444 999 (gebruikelijke belkosten) vanuit België op 02 669 81 98.

Contact

Vandaag geopend tot 21:00 uur

Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor u bewaard.

Vergelijk vakantieverblijven

0 parken 0 Verblijven

Verfijn uw zoekopdracht

Verfijn uw zoekopdracht en vind snel de vakantie die het beste aansluit bij uw wensen.

De eilanden

Voor de kust van Charente-Maritime liggen vier eilanden. Het grootste daarvan is Île d'Oléron, na Corsica het grootste eiland van Frankrijk. Île d'Oléron is met de auto vanuit uw appartement in Charente-Maritime eenvoudig te bereiken via de 3027 meter lange brug die het eiland verbindt met het vasteland. De mensen op het eiland leven voornamelijk van wijnbouw, oesterkweek, visserij en toerisme. Île d'Oléron heeft overal zandstranden. Ten oosten van het eiland ziet u het Fort Boyard. Dat werd aangelegd om de doorgang te verdedigen tussen Île d'Oléron en het croissant-vormige eiland Île d'Aix, waar enkele monumenten te vinden zijn uit de tijd van Napoleon. Het derde eiland, Île de Ré is bereikbaar via een lange tolbrug. Dit vakantie-eiland staat vol witte huisjes met oranje daken en groen houtschrijnwerk. Het vierde en laatste eiland, Île Madame, is bij eb lopend te bereiken via een weg van zand en stenen: de Passe aux Boeufs ("rundergang").

0 parken 0 Verblijven

Geen resultaat gevonden
TIP: Probeer minder of andere filters te gebruiken

Luxe appartement in Charente-Maritime

Charente-Maritime heeft alles wat nodig is om uw vakantie tot een succes te maken. Bent u een liefhebber van de kust, het platteland of bossen? In de directe omgeving van uw appartement in Charente-Maritime vindt u alle soorten natuurgebieden, tot trechtermondingen en moerassen aan toe. Ook vindt u in dit Franse departement talloze bijzondere dorpen en steden. Zo staat er in Allas-Bocage een twaalfde-eeuwse kerk met een bronzen klok uit 1618 en stenen doopvonten uit de vijftiende eeuw. De historische stad La Rochelle, uitgegroeid van vissersdorp tot hoofdstad van de Hugenoten, heeft maar liefst vier havens. Hier werd vroeger vooral zout en wijn verhandeld. Via de grote klok en poort, het Grosse Horloge, komt u in het oude hart van de stad. Hier ziet u de oude markthallen, de herenhuizen van de reders en middeleeuwse huizen met leistenen en houten gevels. Toch is La Rochelle ook een heel moderne stad, met een eigen universiteit, een vliegveld en veel gezellige winkels.

Dankzij de enorme rijkdom aan natuurgebieden zijn rondom uw appartement in Charente-Maritime de meest uiteenlopende activiteiten mogelijk. Wat dacht u van een lange wandeling of fietstocht? De departementsraad vindt het belangrijk om een netwerk van meer dan 7000 kilometer toeristische paden van hoge kwaliteit te onderhouden. Hier kunnen ook mountainbikers en ruiters terecht, uiteraard elk op hun eigen paden. Ook voor liefhebbers van watersporten is er in Charente-Maritime genoeg te doen. Rond de eilanden en aan de kust kunt u surfen, strandzeilen, roeien of een tocht op een zeilboot maken. Ook worden er riviercruises georganiseerd op speciaal aangepaste boten.

Per vakantieverblijf gelden verplicht bijkomende kosten. Deze kosten verschillen per vakantieverblijf en zijn terug te vinden in de pop-up die bij elke prijs getoond wordt. Aan de vermelde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.